realisztikus utópia
- az Alternatíva jövőképe -


Az Alternatíva egy alulról építkező újhullámos szociáldemokrata párt. A szervezetet egy néhány fős, elhivatott csapat hozta létre. Van köztünk szociológus, mérnök, újságíró, filozófus, és egyikünk sem származik gazdag vagy ismert politikusi családból. Tudjuk, milyen érzés hónapról hónapra élni, milyen érzés késni a számlákkal, milyen érzés még a harmincas éveinkben is diákhitelt törleszteni. Szerencsére - elsősorban az oktatásnak köszönhetően - sikerült előrelépnünk, és azért kezdtünk politizálni, hogy mindenkinek legyen lehetősége a társadalmi felemelkedésre.

A politikában elsősorban a szociális biztonságért és a társadalmi felemelkedés lehetőségét biztosító intézkedésekért szállunk síkra. Inspirál minket a skandináv országok társadalompolitikája, és azon vagyunk, hogy az északi modellhez hasonlóan Magyarországon is emberközpontú legyen a politika, erős a társadalmi szolidaritás, szabad a piac, és a társadalmi és szakszervezetek bevonásával hozzák a döntéseket.

Meggyőződésünk, hogy mérsékelt és gyakorlatias politizálással tovább jutunk, mint világmegváltó elképzelésekkel. A jogállam helyreállítását, a közmédia függetlenségét, a korrupció felszámolását, és az állam és egyház viszonyának rendezését egy, a jelenleginél demokratikusabb parlamentben látjuk megvalósíthatónak. Bízunk benne, hogy a következő években új konzervatív, liberális és zöld politikai közösségek is megjelennek, melyekkel együttműködve politizálhatunk ennek érdekében.

Az Alternatíva nem részesül állami támogatásban. Munka és tanulmányok mellett politizálunk.

Induló pártként iránymutatónak és elfogadható közös nevezőnek tartjuk a V21 csoport Nemzeti Minimum Programját.


nemzeti minimum program


elnökség

  Dóczi Péter 
  Kovalik Viktória 
  Bártfai Imre 


interjúk

  Alulról építkezés, szociális biztonság, társadalmi felemelkedés  - szekszardihirlap.hu
  Új játékosok a pályán!  - veszpremkukac.hu


színeink

Stilizált A betű industrial színekben  #333333  #000000  #FFFFFF  #FFCC00  EU sárga, tangerine yellow